Lam er ungdyret hos får og fx rådyr. Hos får sker læmningen i november til maj, hvorfor der produceres forskellige typer slagtelam:
- spædlam, der har en slagtevægt på 12-15 kg
- tidlige sommerlam, der er intensivt fodret og har en maksimal slagtevægt på 25 kg
- efterårslam (græslam) med en slagtevægt på 25-28 kg, der udgør det største antal slagtelam.
Den bedste balance mellem kød, på den ene side, og fedt, skind og knogler, på den anden foreligger ved 6-7 mdr., men kødet anses for finest ved 4 mdr. Spædlam, som ikke er fravænnede, slagtes i apr. og maj. Kødet er lyst, fedtindholdet noget højere end i kalvekød.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.