USA udviklede sig i 1900-tallets sidste to årtier til et betydende vinland, og 1999 var der ca. 2000 vinerier. Der foregår kommerciel vinproduktion i 43 stater, og fra et samlet areal på 330.000 ha fremstilles ca. 18 mio. hl vin om året. Det placerer USA blandt de fem største vinproducenter i verden. Californien står for næsten 90%, men også i New York, Texas, Oregon, Washington, Michigan og Idaho fremstilles der vin. De bedste vine er i verdensklasse og laves især af franske druer, cabernet sauvignon, chardonnay, merlot og pinot noir, samt af zinfandel. I USA er der omkring 150 AVA, American Viticultural Areas, som angiver vinens oprindelse. Se også Californien (vin) og Napa Valley.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig