César Ritz var en schweizisk restauratør, der trods sin beskedne uddannelse arbejdede sig op gennem faget og i 1877 blev direktør for det store Grand Hôtel i Monte Carlo. Her indledte han et årelangt samarbejde med køkkenchefen Auguste Escoffier.
Ritz indførte en hidtil uset elegant og luksuøs indretning, komfort og betjening i hotelfaget og skabte derved kategorien grand hotel. Ritz omlagde spisesalene fra én fast menu ved store fællesborde (table d’hôte) til småborde og serveringà la carte. Som chef for Grand Hôtel i Monte Carlo traf han Escoffier, med hvem han siden samarbejdede succesfuldt i mange år, bl.a. på Savoy og Carlton i London. I 1898 åbnede han hotel Ritz, Place Vendôme i Paris, samtidig med at han ledede førende hoteller i Frankfurt, London, Luzern, Palermo og Rom.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.