Wienerbrød i form af snegle.

.

Wienerbrød, bagværk af fed, rullet, gærhævet dej, oftest med fyld af remonce og/eller kagecreme med pynt af glasur eller sukker. Wienerbrød findes i et væld af former og størrelser. Mest almindelige er de små portionsbrød som fx snegle, chokoladeboller, horn, kamme og spandauere samt de større stykker som kranse, stænger og kringler.

Faktaboks

Etymologi
Ordets 1. led kommer efter Wien, hvor brødet til gengæld kaldes Kopenhagener Gebäck eller Dänischer Plunder.

Wienerbrød betragtes i dag som traditionelt dansk bagværk, men er oprindelig en federe dansk udgave af et bagværk, Kipfel, fra Wien; den første danske tilladelse til at bage wienerbrød blev givet i 1840'erne.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig