springaber

Artikelstart

Springaber, Callicebus, slægt i primatfamilien Pitheciidae, der tilhører gruppen af vestaber (Platyrrhini). Springaberne omfatter ca. 30 arter, udbredt i Sydamerika, især omkring Amazonas og andre floder. De lever i tæt skov, hvor de adræt springer fra gren til gren.

Det er små aber, 25-60 cm med en vægt under 2 kg; halen er længere end kroppen. Pelsen er lang og glat. De lever i familiegrupper og spiser især frugt, men også fx blade og insekter. Flere af springaberne er på IUCN's liste over truede arter.

Springaber blev tidligere henregnet til gruppen af sapajuer.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig