Roquefort er en fransk traditionel, blød blåskimmelost lavet af mælk fra fåreracen Lacaune i departementet Aveyron med centrum i byenRoquefort-sur-Soulzon.

Den upasteuriserede fåremælk tilsættes skimmelsvampen Penicillium roqueforti sammen med osteløbe. For at fremme udviklingen af skimmel gennemstikkes osten.

Roquefort lagres i klippegrotter, der har et helt specielt klima, hvor der er en konstant temperatur samt god ventilation gennem skakter. Dette miljø sikrer modningen af osten, der som oftest lagrer mellem 4 og 6 måneder.

Osten har en skarp og salt smag og har sandsynligvis været fremstillet i mere end 1000 år. Den har sæson fra april til oktober.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig