En rødhals i februarsne ved Esrum Sø. Af /Ritzau Scanpix. Begrænset anvendelse

rødhals

Rødhals.

.

Artikelstart

Rødhals er en spurvefugl på ca. 14 cm tilhørende jordsangerne. Rødhalsen er udbredt i næsten hele Europa samt i dele af Nordafrika og Vestasien. I Danmark er den en af de almindeligste ynglefugle og dertil en talrig trækgæst og hyppig vintergæst. Den findes i skove, parker og haver.

Faktaboks

Også kendt som

rødkælk, latin Erithacus rubecula

Den kommer villigt til foderbrættet om vinteren, men som regel findes kun en enkelt i samme have, da den hævder territorium også i vinterkvarteret. Det sker bl.a. ved sang og gælder begge køn, så rødhalsen er en af de meget få europæiske spurvefugle, hvor hunnen synger.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig