nymfeparakit

Nymfeparakit
Nymfeparakit (Nymphicus hollandicus) i Queensland, Australien.
Nymfeparakit
Af /Minden/Ritzau Scanpix.

Artikelstart

Nymfeparakitten er en lille australsk kakadue med som regel grå fjerdragt, lange, spidse halefjer og gule og orange kindpletter. Den bliver 33 cm og vejer 80-100 g.

Faktaboks

Også kendt som

Nymphicus hollandicus, nymfekakadue

Den findes i de tørre dele af Australien, hvor den færdes parvis eller i mindre flokke. Føden består af frø. Den yngler i regntiden, og reden anlægges i et hul i et træ. Hunnen lægger 4-7 æg, som klækker efter 17–23 dage. Ungerne er flyvefærdige i en alder af ca. fem uger.

Nymfeparakitten er en almindelig og populær burfugl.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig