Koriander.

.

Koriander er en enårig urt i skærmplantefamilien, hjemmehørende i Middelhavsområdet. De nøddeagtige delfrugter er næsten kuglerunde.

Faktaboks

Etymologi
Ordet koriander kommer af lat. coriandrum, af gr. koriandron, måske sat i forbindelse med koris 'væggelus', efter lugten.
Også kendt som

Coriandrum sativum

Koriander har været brugt på Kreta siden minoisk tid og er en af de "bitre urter", der spises ved den traditionelle jødiske påske. Arten er indslæbt hhv. forvildet i Danmark.

Koriander i madlavning

Koriander anvendes dels som friske blade, som har en gennemtrængende – ubehagelig synes mange – bitter smag, dels tørrede frø, som bruges hele eller knuses ved brugen. De har en mild, sødlig smag med mindelser om citrusfrugt. Koriander anvendes meget i middelhavskøkkenerne. Grønsager og svampe, tilberedt à la greque, krydres med koriander.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig