fisk
Forarbejdning og produkter
Fisk er en væsentlig kilde til animalsk protein i mange lande. Mange forbrugere betragter fisk som et sundt alternativ til rødt kød, bl.a. på grund af det lave fedtindhold i magre fisk som torsk eller det høje indhold af flerumættede fedtsyrer (omega-3) i fede fisk som laks, sild og makrel. Læs mere om forarbejdning af fisk og fiskeprodukter.
Gastronomi
Efter kornsorterne, primært ris og hvede, udgør fisk et af de vigtigste ernæringsmidler for mennesker i verden. Læs mere om fisk som levnedsmiddel.
Symbolik
Fisk knyttes som psykisk billede sammen med det ubevidste, det moderlige og det livgivende. Fisken er et centralt Kristensymbol. Læs mere om fisk og symbolik.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.