Courgette er en grøntsag. Visse typer kaldes også squash.

Faktaboks

Også kendt som

Cucurbita pepo, Cucurbita moschata, italiensk zucchini

De fintsmagende frugter anvendes umodne. Courgette findes grønne og gule, aflange og runde.

De kan friteres, farseres, gratineres og bages. Desuden indgår de rå i salater og stegt i grønsagsretter som fx ratatouille. Bruges også i brødbagning.

Courgette hører hjemme i middelhavskøkkenet, men er fra 1960’erne vidt udbredt i resten af Europa. Den er nem at dyrke, og den danske sæson er fra juli-okt. Import til vinterforbrug.

Læs mere i Den Store Danske

græskar

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig