Roquefort-sur-Soulzon

Roquefort-sur-Soulzon er kendt for sin fremstilling af blåskimmelosten roquefort. Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en

.

Roquefort er en blåskimmelost podet med skimmelsvampen Penicillium roqueforti.

.

Artikelstart

Roquefort-sur-Soulzon, landsby i Sydfrankrig 80 km nordvest for Montpellier i udkanten af Centralmassivets kalkplateauer Les Causses; ca. 600 indb. (2013).

I 1411 gav Karl 6. den Gale byen en stadig gældende eneret på fremstilling af osten roquefort, der er en halvfast blåskimmelost 45%, som fremstilles af fåremælk og podes med skimmelsvampen Penicillium roqueforti. Osten formes til cylindre a 2,5 kg og modnes i grotter i Combalou-bjerget i ca. tre måneder. Det er en af historiens ældste kendte oste, der første gang er omtalt af den romerske forfatter Columella og af Plinius d.æ. i 1. årh. e.Kr.

Se også ost.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig