Sigurd Sørensen og hans kone Jenny startede produktion af flødeis i 1933 på mejeriet Pasteur i Thisted. I 1930’erne havde Danmark over 100 isproducenter, men stordriftsfordele betød, at antallet faldt drastisk efter krigen. Familien Sørensen investerede i 1970 i et moderne anlæg, og senere blev flere konkurrenter opkøbt, og hele produktionen flyttet til Thisted.

I 2008 blev firmaet solgt til Erhvervsinvest efter en periode, hvor Nestlé og Unilever prægede markedet. Premier Is blev opkøbt fra Nestlé i 2009 og fusioneret med Mejerigaarden. Produktionen foregår stadig i Thisted, men virksomheden markedsføres under brandet Premier Is. er det mest anvendte i markedsføringen. Der var i 2016 i gennemsnit ca. 140 ansatte.

I 2015 blev Mejerigaarden købt af lettiske Food Union, der har samlet et større antal virksomheder inden for isproduktion, bl.a. de tre danske Mejerigaarden/Premier Is, Underground samt Hjem-IS. I 2020 blev Hjem-IS lagt ind under Mejerigaarden. I 2024 blev Food Union-koncernen, der har 2500 ansatte og en omsætning på 2 mia. kr., overtaget af det japanske investeringsfirma PAG Private Equity.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig