Årets Gericke er en pris uddelt siden 2001 af Danske Madanmeldere til årets bedste retter, opkaldt efter kokken Søren Gericke.

Æresprisen og den medfølgende lille Gericke-buste blev oprindelig tildelt den bedste forret, hovedret og dessert. Fra 2007 er særpriser som Årets Klassiker, Årets Udskænkning og Årets Service blevet tilføjet. I 2012 gik anmelderpanelet desuden over til at bedømme retterne efter kategorierne Hav, Land samt Sødt, og særpriserne blev inddelt i Bistro, Betjening, Udskænkning og Snack.

Foreningen af Danske Madanmeldere blev stiftet i 1999 med henblik på at skabe samarbejde mellem danske mediers restaurant-anmeldere og kåre de bedste retter.

Kåringen i 2023 blev foretaget på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Årets Gerickes hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig