spermacetolie

Artikelstart

Spermacetolie, olie, der blev udvundet fra kaskelothvalen. Den findes i det såkaldte spermacetorgan i kaskelottens hoved, som kan indeholde op til 3 t fedt. Ved kogning, filtrering og presning skilles den faste del, spermacet, fra olien.

Spermacetolie anvendtes tidligere til bl.a. smøremidler, i olielamper og i kosmetikindustrien.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig