Ringsæl
Ringsæl (Pusa hispida) ved Svalbard, Norge.
Ringsæl
Af /Minden/Ritzau Scanpix.

Ringsælen bliver op til 165 cm lang og vejer 50-100 kg. Nyfødte unger er 60-65 cm lange og vejer 4-5 kg. Ringsælen har en arktisk cirkumpolar udbredelse, men strejfende individer kan findes længere mod syd. Der er flere gange konstateret strejfende ringsæler fra den nordlige del af Østersøen i danske farvande. Bestandene i Ladoga- og Saimaa-søerne regnes for selvstændige underarter og betegnes hhv. Ladoga-sæl og Saimaa-sæl.

Faktaboks

Også kendt som

Pusa hispida, netside

Arktiske folk driver stadig jagt på ringsælen. I Grønland nedlægges årlig ca. 80.000 dyr. I Østersøen har der været en storstilet jagt på ringsæler i en størrelsesorden af flere hundredetusinde dyr.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig