Ahornsirup er et sukkerholdigt produkt fremstillet af saft fra især sukkerløn, Acer saccharum og sort ahorn, Acer nigra.

Faktaboks

Også kendt som

engelsk maple syrup, fransk sirop d'érable, tysk Ahornsirup

Produktionen finder sted i det nordøstlige Nordamerika og er koncentreret omkring Quebec i Canada. Saften tappes fra borede huller i træerne. Normalt kan der hver dag fra februar til april tappes 2-5 liter saft pr. træ, i alt ca. 35-50 liter. Ved inddampning af saften fås en sirup med et sukkerindhold på 67%. 40 liter saft koges ind til ca. en liter sirup. Ved opvarmning bliver farven brun, og smagen aromatisk.

Ahornsirup sælges i flere varianter og kvaliteter alt efter sukkerkoncentration, farve og smag. Billigere, uægte ahornsirup sælges under betegnelser som maple flavoured sirup. Ahornsirup spillede tidligere en vigtig rolle som sødemiddel, og et ahornblad er det canadiske nationalsymbol.

Ahornsirup spises i dag på pandekager, vafler m.m.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig