Fødevareingeniør er en uddannelse inden for fødevareteknologi og fødevarevidenskab, herunder ernæring. Studiet har siden 1992 været udbudt i fællesskab af Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, nu Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, og Danmarks Tekniske Universitet og svarer til en treårig bacheloruddannelse i fødevarer og ernæring efterfulgt af seks måneders erhvervspraktik. Bachelordelen har to specialiseringer: Sundhed og Ernæring, og Kvalitet og Teknologi. Fra 2005 optages studerende kun ved Den Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, men uddannelsen er fortsat fælles med undervisning ved begge universiteter. I 2005 oprettede DTU bacheloruddannelsen Sundhed og Produktion i grænsefeltet mellem fødevarer og lægemidler, senere udbudt som en diplomingeniøruddannelse i Fødevaresikkerhed og Kvalitet.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.