Angostura er en bitter fra Trinidad med 44 procent alkohol. Den bruges dråbevis i snaps for at give smag eller som farvestof i drinks som fx pink gin.

Angostura er baseret på rom og oprindeligt indeholdende ekstrakt af to venezuelanske buskvækster, Galipea officinalis og Cusparia febrifuga, først fremstillet i 1824 af dr. J. Siegert, krigskirurg i Simón Bolívars venezuelanske oprørshær, i byen Angostura (senere omdøbt Ciudad Bolívar) som et feberdæmpende lægemiddel.

Nu baseret på gentianrod fremstilles angostura i Port of Spain på Trinidad. Angostura kan anvendes til aromatisering af cocktails, i salatsaucer, frugtkompot, til retter fra det salte køkken og til krydring af caribiske gryderetter med krebsdyr.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer (1)

skrev Kevin Lousen

Der er der IKKE angosturabark i. Navnet, Angostura, stammer derimod fra det oprindelsesstedets tidligere bynavn, som i 1846 er ændret fra Angostura, til Ciudad Boliva, jf. etiketten på flasken.

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig