Danske Slagterier, DS, organisation dannet 1983 ved sammenslutning af De samvirkende danske Andels-Svineslagterier (grdl. 1897) og Privatslagteriernes Organisation (grdl. 1932). Medlemmerne er de danske slagteriselskaber samt virksomheder med tilknytning til slagterisektoren.

På Danske Slagteriers medlemsvirksomheder foretages slagtning af svin, søer og kreaturer. Organisationen varetager branchens interesser i ind- og udland, ikke mindst i forbindelse med arbejdet i EU, samt forestår bl.a. veterinærrådgivning, markedsrådgivning og svinesundhedstjeneste. Gennem Slagteriernes Forskningsinstitut varetages sektorens forsknings-, udviklings- og forsøgsarbejde.

2009 indgik Danske Slagterier i den nye fællesorganisation Landbrug & Fødevarer.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig