uldedderkopaber

Artikelstart

Uldedderkopaber, Brachyteles, muriquier, slægt i primatfamilien Atelidae, der tilhører gruppen af vestaber (Platyrrhini). Den omfatter to arter, som tidligere blev placeret i gruppen af sapajuer.

Uldedderkopaber findes i Brasilien og er udryddelsesstruede; bestandsstørrelsen estimeres til samlet set færre end 2500 individer.

Uldedderkopaber er blandt de største af vestaberne med en længde på 45-63 cm; den lange hale er udformet som en snohale; den yderste del kan rulles op og fungere som en ekstra arm. Halen anvendes som en form for sikkerhedsline, når aberne bevæger sig rundt fra gren til gren. De slipper først med halen, når hænder og fødder har et fast tag i den næste gren, og under fødesøgningen ser man ofte aberne hænge i halen, mens de henter og bearbejder føden med hænderne. Pelsen er tyk og ulden. Uldedderkopaber lever i små flokke og søger føde - blade, frugt og frø - i trækronerne.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig