uakarier

Artikelstart

Uakarier, Cacajao, slægt i primatfamilien Pitheciidae, der tilhører gruppen af vestaber (Platyrrhini). Uakarierne omfatter fire arter, udbredt i den nordvestlige Amazonskov i Sydamerika.

Uakarier er 35-57 cm lange. Modsat de øvrige vestaber har de en relativt kort hale. Pelsen er lang, dog har de ikke pels i ansigtet, som er stærkt rødt. De lever i flokke og spiser især frugt. De er truet af udryddelse, især fordi de jages af lokalbefolkningen.

Uakarier blev tidligere henregnet til gruppen af sapajuer.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig