Tortillas i Mexico er tynde pandestegte fladbrød, er en vigtig del af mexicansk madkultur. I nogle områder er det næsten kun majstortillas man møder, f.eks. i Yucatán. I de nord – og nordvestlige egne af Mexico er hvedemelstortillas de mest almindelige. Hvedemelstortillas bliver af mange opfattet som ikke særlig mexicanske, men det har været almindeligt i Mexico at bruge hvedemel til tortillas i flere hundrede år.

Dejen til majstortillaen er usyrnet (ikke gæret/fermenteret). Tortilla bliver bagt på en varm rund bageplade uden fedtstof.

Tortilla og tacos er en vigtig bestanddel af det traditionelle mexicanske og mellemamerikanske køkken i bl.a. enchiladas.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig