Stegespyd, et prydspyd til at stikke fast i en steg, når den skal serveres. Man kan f.eks. stikke det gennem en tomat, nogle citronskiver, rejer etc. inden det fæstnes i stegen.Topfiguren er gerne smukt udført, den kan være en frugt, en blomst eller et dyr – til vildt brugte man f.eks. harer, hjorte, agerhøns m.m. Man har brugt stegespyd langt tilbage i tiden, og der er bevaret fornemme eksemplarer fra renæssancen. Materialet er ofte sølv, men også jern og andre metaller har været anvendt og man ser stegespyd med topfigurer i porcelæn, udskåret i ben etc. I nogle husholdninger betjener man sig stadig af stegespyd.

Artiklen stammer fra Antikguiden, Gyldendal 2008.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig