splitterne

Splitterne (Sterna sandvicensis).

.

Artikelstart

Splitterne, Sterna sandvicensis, ret stor terne (36-41 cm), udbredt ved kyster i NV-Europa og Sortehavet, kun med spredte forekomster andre steder i Europa, og desuden i det caribiske område samt enkelte steder langs Sydamerikas østkyst. I Danmark yngler ca. 5000 par i hættemågekolonier, hvor de danner tætte enklaver.

I sensommeren samles splitterner, også fra vore nabolande, i tusindvis ved den jyske vestkyst, før de hen i august trækker til vinterkvarteret i Vestafrika.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig