Spidskål er en dyrket varietet af havekål med et tilspidset hoved af hvidgrønne, spiselige blade.
Faktaboks
- Også kendt som
-
Brassica oleracea convar. capitata var. conica
Det er en let sommerkål med fin og sart smag, der skal spises så hurtigt som muligt efter høst. Hovederne er lidt løsere end hvidkål.
Spidskål kan koges eller braiseres, men kun i kort tid. Stuvet spidskål som tilbehør til sprængt oksebryst er en klassiker i det borgerlige danske køkken. Med Det nye danske Køkken fra 1980'erne har spidskålen fået tildelt en stjernerolle. Mange har derigennem fået øjnene op for denne grønsag, der er velegnet det danske klima. Der er i den seneste menneskealder udviklet sorter, der er fremragende, spændende fra den tidlige spæde kål i maj over sommerkålen til den mere modne sensommerspidskål.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.