spættehærfugle

Spættehærfugl. Purpurskovhærfugl (Phoeniculidae purpureus).

.

Artikelstart

Spættehærfugle, Phoeniculidae, familie af skrigefugle med ca. otte arter i Afrika syd for Sahara. De har lang hale og som regel et langt, nedadbuet næb; længden er 22-38 cm. Dragten er overvejende sort, med eller uden metalglans. Alle arterne lever i træer, enten i skov eller i mere åbent land; føden er insekter og lejlighedsvis frugter. Reden anbringes i et træhul, og hos flere arter fodres ungerne foruden af forældrene af andre gruppemedlemmer, ofte unger fra tidligere kuld.

Både unger og voksne fugle kan udskille et ildelugtende stof fra gumpkirtlen, hvis de overraskes i deres huller.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig