skovsnepper

Skovsneppe (Scolopax rusticola).

.

Skovsnepper, Scolopacinae, underfamilie af sneppefugle med seks arter, af hvilke en er vidt udbredt i Europa og Asien og en i det østlige Nordamerika, mens de sidste fire alle har en begrænset udbredelse i Østasien (Japan, Indonesien, Ny Guinea). De er forholdsvis store vadefugle (25-40 cm) med langt næb, kompakt kropsbygning og korte ben. Se også sneppefugle.

I Danmark er skovsneppen (Scolopax rusticola, 33-35 cm) en ret almindelig ynglefugl og almindelig trækgæst. Den er et eftertragtet jagtbytte med et samlet udbytte på knap 30.000 årlig i de senere år. Den lever i skov, hvor den finder regnorme og andre smådyr på fugtige steder; desuden indgår en del frø og andre plantedele i kosten. Skovsneppen er ikke mindst kendt for sit "aftentræk", som er en parringsflugt, hvorunder hannen i trætophøjde overflyver store områder, mens den udstøder nogle knurrende lyde efterfulgt af et skarpt pisst (den "knorter og pister"). Hvis den herunder hører en parringsvillig hun kalde fra jorden, afbrydes parringsflugten, og parret bliver sammen de følgende dage, indtil æglægningen er påbegyndt. Herefter genoptager hannen sine flyvninger, mens hunnen alene tager sig af æggene og ungerne.

Hør skovsneppen:

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig