Der findes mere end 100 whiskydestillerier fordelt over hele Skotland.
Indtil 1980'erne var destillerierne primært underleverandører af malt whisky eller grain whisky til brug i blended scotch whisky, som siden slutningen af 1800-t. har været hovedproduktet i skotsk whiskyproduktion. Whiskydestillerier indgik i store globale spiritusfirmaer som Diageo og United Distillers, som underleverendører til disse firmaers blendede whiskyer, og levede ofte en temmelig anonym tilværelse.
Men i løbet af 1980'erne og særligt op igennem 1990'erne blev det mere og mere populært at drikke whisky som single malt, dvs. ublended whisky fra kun ét destilleri. Brands som Glenfiddich, Glenmorangie og Glenlivet begyndte at dukke op i barskabene som single malt-whisky.
I dag byder markedet på mange muligheder for at smage whisky fra de skotske destillerier som single malt. Flere uafhængige aftappere gør det muligt at smage flere forskellige varianter fra hver enkelt destilleri. Ligeledes er de store whiskykoncerner begyndt at aftappe deres single malts i mange forskellige varianter.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.