Sennepsfrøolie er en planteolie, der fremstilles af frøene af både sort og hvid sennep. Sennep dyrkes i samme klimaområder som raps.

Ernæringsmæssig betænkelig

Sennepsfrøolie har et højt indhold af den i ernæringen uønskede langkædede erucasyre, og olien har en skarp smag på grund af indhold af glucosinolater, der enzymatisk spaltes til isothiocyanater.

Frøene indeholder omkring 30% olie, der hovedsageligt anvendes til tekniske formål.

Sennepsolie og sennepsfrøolie

Sennepsfrøolie bør aldrig benævnes sennepsolie, en betegnelse der stadig anvendes om de isothiocyanater, der fremkommer ved hydrolyse af glucosinolater i sennepsfrø.

Sort sennep

I sort sennep findes sinigrin, der ved hydrolyse giver allylsennepsolie, hvis lugt og smag kendes fra bordsennep. I hvid sennep findes sinalbin, der ved hydrolyse giver p-hydroxybenzylisothiocyanat, der polymeriserer og ikke kan lugtes.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig