Salatsæt, engang i 1700-tallet fandt man ud af, at grøn salat egentlig burde hentes op fra serveringsskålen med en særlig gaffel, der konstrueredes, så dens form lod formode, at den egentlig var savet ud af en ske, fordi tænderne buer op både til siderne og fremad. På tidlige eksemplarer er der ikke sjældent seks tænder, men siden indskrænkes antallet, og sene gafler har undertiden kun tre brede tænder. I begyndelsen var det ganske almindelige skeer, der blev brugt som hjælp til gaflerne, man fandt dog efterhånden ud af, at der lige så gerne kunne gøres et smukt sæt ud af det, og salatskeer har ofte fladere laf end almindelige spiseskeer samtidig med, at de kan være noget større. Man har salatsæt i metal, træ, horn og ben og de bruges stadig.

Artiklen stammer fra Antikguiden, Gyldendal 2008.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig