safrol

Safrol, 4-allyl-1,2-methylendioxybenzen, C10H10O2, farveløs til let gullig væske med kp. 232-234 °C. Safrol forekommer i mængder på op til 75 % i sassafrasolie, hvorfra det også renfremstilles.

Faktaboks

etymologi:
Ordet safrol er en sammentrækning af Sassafras og -ol.

Det virker i dyreforsøg kræftfremkaldende, hvorfor det ikke må anvendes som aromastof i levnedsmidler og kosmetik.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig