sædgås

Sædgås.

.

Artikelstart

Sædgås, Anser fabalis, gåseart (66-88 cm) udbredt i det nordlige Eurasien. Underarten skovsædgås, Anser fabalis fabalis, udbredt fra Fennoskandinaviens og Ruslands tajga mod øst til Ural, er en almindelig træk- og vintergæst i Danmark, hvor op til 30.000 overvintrer, fortrinsvis i den sydøstlige del af landet og flest i kolde vintre.

Et mindre antal af den nordligere tundrasædgås, A. f. rossicus, fra Ruslands tundra forekommer også i landet. Se også gæs.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig