rødmus

Rødmus. Nødder, agern og bog gemmes af rødmus i små forråd. Musegnavede nødder findes ofte under hasselbuske. Foruden rødmus kan også halsbåndmus og skovmus gnave nødder. Disse arter ridser i modsætning til rødmus med overkæbens fortænder en tydelig fure på nødden.

.

Rødmus, Clethrionomys glareolus, 11-30 g stor gnaver hørende til studsmus. Den kendes på den rødbrune ryg og en hale, der er ca. halvdelen af kropslængden (8-12 cm).

Rødmusen er udbredt i det meste af Europa og Vestasien og er et af Danmarks mest almindelige pattedyr. Den findes, hvor der er skov- eller kratbevoksede arealer. Bestandene kan især blive store i ældre løvskove efter høj oldenproduktion, fordi forplantningen under sådanne betingelser kan strække sig ind i vinterhalvåret.

Rødmusen er hovedsagelig frøæder, men spiser også grønne plantedele, svampe og insekter. Den kan undertiden gøre skade ved at gnave i knopper og grenvinkler af løv- og nåletræer, og hyldegrene kan helt afbarkes.

Læs også om rødmus i Dansk Pattedyratlas.

media("http://www.denstoredanske.dk/@api/deki/files/63510/=26941183.wmv")

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig