rødhals

Rødhals. Fodring kan hjælpe fuglene igennem den hårde vinter.

.

Rødhals.

.

Rødhals, Erithacus rubecula, rødkælk, spurvefugl (14 cm) tilhørende jordsangerne. Rødhalsen er udbredt i næsten hele Europa samt i dele af Nordafrika og Vestasien. I Danmark er den en af de almindeligste ynglefugle og dertil en talrig trækgæst og hyppig vintergæst. Den findes i skove, parker og haver.

Den kommer villigt til foderbrættet om vinteren, men som regel findes kun en enkelt i samme have, da den hævder territorium også i vinterkvarteret. Det sker bl.a. ved sang og gælder begge køn, så rødhalsen er en af de meget få europæiske spurvefugle, hvor hunnen synger.

Hør rødhalsens sang her:

media("http://www.denstoredanske.dk/@api/deki/files/63507/=26941178.wmv")

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig