Rødfisk.

.

Rødfisk.

.

Rødfisk er en underfamilie af dragehovedfisk med ca. 130 arter.

Faktaboks

Også kendt som

Sebastinae

Arter

De findes i alle have, og mange er af stor økonomisk betydning. Hertil hører bl.a. blåkæft, stor rødfisk (Sebastes marinus, op til 1 m), lille rødfisk (S. viviparus, ca. 35 cm) og dybhavsrødfisk (S. mentella, ca. 55 cm). De tre sidstnævnte kan alle træffes i Skagerrak, men er ellers udbredt i de nordligste dele af Atlanten.

Gastronomi

Alle lever de på så dybt vand, at øjnene og undertiden også maven presses ud af dyrene, når de trækkes op. De har alle magert, fast hvidt kød, der egner sig godt til suppe (bouillabaisse), bagning og stegning, evt. på det flotte, røde skind, efter at de store skæl er skrabet af.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig