propylenglycol

Artikelstart

Propylenglycol, 1,2-propandiol, C3H8O2, farveløs væske, der bruges som opløsningsmiddel og fugtighedsgiver (humectant). Dens egenskaber ligner ethylenglycols, men den er ugiftig til forskel fra den isomere 1,3-propandiol (trimethylenglycol), som er svagt giftig.

Propylenglycol anvendes i stort set alle typer kosmetiske produkter og desuden i fx kølervæske og til afisning af fly. Den største enkeltanvendelse er som udgangsmateriale for fremstilling af polyestere til konstruktionsformål.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig