Popcorn.

.

Artikelstart

Popcorn er en snack, der består af majskerner, som ristes, indtil vandet i kernerne fordamper og får dem til at eksplodere; derved krænges den bløde stivelse inde i kernerne ud.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer fra amerikansk engelsk popcorn, af pop 'knald, knalde' og corn 'majs'. Navnet skyldes, at majsen knalder, når den bliver ristet
Også kendt som
popkorn

I princippet kan alle typer majs anvendes til popcorn, men oftest bruger man kerner fra majstyperne zea mays var. preacox og zea mays var. everta. Popcorn spises oftest saltede, med sukker eller smeltet smør.

Arkæologiske fund har vist, at poppede majskerner var kendt bl.a. i Sydamerika for flere tusinde år siden, og de første europæiske kolonister har beskrevet, hvordan indianerne ristede popcorn og brugte dem til religiøse ceremonier, til mad og som hårpynt.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig