Pinjekerner er frø fra pinjetræet(Pinus pinea) og koreafyr (Pinus koraiensis). Pinjekerner smager meget aromatisk, specielt når de er ristede. De har højt fedtindhold, og de anvendes fx til pesto sammen med basilikum, eller de kan ristes som snack.
Faktaboks
- Etymologi
-
Ordet pinje kommer af fransk pigne 'fyrrekogle', af latin pinus 'fyrretræ'.
Pinjetræet er et stedsegrønt nåletræ, der har sin oprindelse i Middelhavsområdet. Pinjekerner er ca. 1 cm lange kerner, og de sidder inde i kogler. Koglerne er op til tre år om at modnes. Når koglerne er modne, åbner de sig, så kernerne kan falde ud. Ved kommerciel høst af pinjekerner kan koglerne varmes op for at få dem til at åbne sig. Kernerne er omgivet af en tynd skal, når de falder ud af koglerne, og denne må fjernes, inden kernerne kan spises.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.