pinjekerner

Pinjekerner.

.

Pinjekerner, frø fra forskellige arter af fyr, bl.a. pinje (Pinus pinea) og koreafyr (Pinus koraiensis). De ca. 1 cm lange kerner udtages manuelt fra koglerne, der må varmes for at frigive frøene, som er fedtholdige og harskner hurtigt. De anvendes både i madretter, fx som ingrediens i pesto og grønne salater, og i konditorvarer, ofte ristede.

Pinjemund

Enkelte personer kan opleve en metallisk bismag eller et midlertidigt tab af smagssansen efter indtagelse af pinjekerner fra arten Pinus armandii, der primært dyrkes i Kina ("kinesiske pinkekerner"). Fænomenet, der betegnes pinjemund, opstår 1-2 dage efter indtagelsen og varer 1-2 uger. Frøene indeholder ikke rester af kemikalier og vurderes ikke at være sundhedsskadelige, men de anses for at være uegnede til konsum og må derfor ikke sælges i Danmark.

Se også pinje og fyr.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig