perlehøns

Perlehøns. Hjelmperlehøne (Numida meleagris).

.

Perlehøns. Hjelmperlehøne (Numida meleagris)

.

Perlehøne. Hjelmperlehøne (Numida meleagris).

.

Perlehøns, Numididae, familie af hønsefugle med seks arter i Afrika. Størrelsen varierer fra 40 til 72 cm (70-1600 g), de mindste arter findes i tæt skov, mens de større lever i mere åbne og tørre landskabstyper. Der skal dog være nogen trævækst, for selvom perlehøns færdes på jorden, hviler og overnatter de i træer. De er plumpt byggede fugle med et delvis nøgent hoved, der har farvede hudpartier, hudfolder eller vorter og hos nogle arter en fjerkam eller en "hjelm". De fleste har grå dragt med et karakteristisk mønster af talrige små hvide pletter. De færdes i flokke og lever af en blandet vegetabilsk-animalsk kost. I yngletiden danner de par; hunnen alene udruger de 5-15 æg, men begge mager passer de redeflyende unger. Se også hønsefugle.

Hjelmperlehønen (Numida meleagris) fra Guinea i Vestafrika er temperaturtolerant og derfor spredt over det meste af verden som pryd- og jagtfugl og som slagtefjerkræ, hvis vægt er ca. 2 kg. Begge køn opdrættes til slagtning, og kødet er mørkfarvet med en smag, der minder om fasankød. Især Frankrig har en betydelig perlehønseproduktion.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig