palmemår

Artikelstart

Palmemår, Nandiniidae, afrikansk palmemår, familie inden for rovdyrordenen med kun en enkelt art (Nandinia binotata). Palmemåren er et mellemstort rovdyr med korte ben og en lang hale, der meget ligner en palmeruller (se desmerdyr), hvortil man førhen troede den tilhørte. Den bliver ca. 140 cm og vejer op mod 3 kg.

Palmemåren er unik blandt rovdyrene derved, at den anses for at være søstergruppe til alle de kattelignende rovdyr (Feliforma) og har nogle mere originale træk for hele den gruppe, bl.a. en bruskstruktur i øreknoglerne, som kun de har.

Palmemåren lever i de vest- og centralafrikanske skove, hvor dominante hanner opretholder et fourageringsområde på over 100 ha. Området afpatruljeres omhyggeligt, og grænsen markeres med duftspor, der afsættes i træerne. Hannens område dækker 1-3 hunners område, og når hunnerne i området kommer i brunst, opsøger han dem og parrer sig med dem.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig