Naturlige antioxidanter, indholdsstoffer i planter, især krydderurter, der som del af ekstrakter finder anvendelse som tilsætning til forarbejdede levnedsmidler som beskyttelse mod harskning. I forbindelse med et voksende ønske om, at levnedsmidler alene er baseret på "naturlige" ingredienser, udnyttes i stigende udstrækning, at krydderurter af især læbeblomstfamilien indeholder høje koncentrationer af fenoliske antioxidanter. Ekstrakter af rosmarin, oregano og salvie tilsættes således forarbejdede kødprodukter, dressinger, frosne færdigretter og tørrede levnedsmidler i stedet for syntetiske antioxidanter. Den industrielle udnyttelse af planteekstrakter som oxidationsbeskyttelse er baseret på traditioner i forskellige kulturers madlavning, fx krydring af svinefedt med timian i de nordiske lande. Vekselvirkningen mellem plantefenoler, carotenoider, C-vitamin og E-vitamin i fødevarer er af særlig interesse, da ikke-vitaminantioxidanter og vitaminantioxidanter ofte forstærker hinandens antioxidative effekt.