Myristinsyre, CH3(CH2)12COOH, er en mættet fedtsyre med smeltepunkt omkring 55 °C, der forekommer i de fleste animalske og vegetabilske fedtstoffer i mængder mellem 1 og 5%.

Faktaboks

Etymologi

Fra græsk. myristikos, afledt af myron 'salve, olie'.

Fremstilling og anvendelse

Palmekerneolie indeholder omkring 17 % og kokosolie omkring 20% myristinsyre. Myristinsyre udvindes ved destillation af kokosolie til teknisk anvendelse i kosmetik og sæber.

Muskatnødfamilien

Myristinsyre dominerer olier fra frugter af planter indenfor muskatnødfamilien, Myristicaceae, der indholder 60-75 % myristinsyre.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig