musefugle

Brun musefugl (Colius striatus).

.

Musefugle, Coliidae, fuglefamilie med fire arter, der henregnes til en egen orden. De findes i tropisk Afrika, hvor de kan være overordentlig talrige i dyrkede områder og i øvrigt forekommer i delvis åbne, træ- og buskbevoksede landskaber.

De er små fugle med en lang og smal hale, der udgør 2/3 af totallængden på 30-36 cm. De er gråbrune med et farvet (rødt, blåt, hvidt) felt i hovedet eller på overgumpen. Vingerne er korte og afrundede. Normalt er alle fire tæer fremadrettede, eller de to yderste rettet ud til siderne. Føden er blade, frugter og andre plantedele, ofte af for mennesker giftige arter. Ligesom duer drikker musefugle ved at suge vandet op uden at rejse hovedet. Reden er en skål anbragt i en busk, og hunnen eller begge mager udruger de 2-6 æg og fodrer ungerne.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig