markfirben

Markfirben.

.

Markfirben, Lacerta agilis, art af firben, der forekommer i Nord-, Øst- og Mellemeuropa. Det er udbredt over det meste af Danmark og kan især ses solbade på heder og i klitter. Det er et kraftigt, brunt og gråt firben med korte ben. Det kan blive op til 23 cm langt. Hannen er i forårsmånederne - i ynglesæsonen - grønt på siderne af kroppen.

Markfirben lægger æg, der graves ned, hvor solens varme kan sørge for udklækningen. Det lever af insekter, bl.a. græshopper og biller, lever gerne sammen i mindre kolonier og går i dvale i løbet af efteråret. Markfirbenet er fredet i Danmark. Se også firben.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig