Faktaboks
- Også kendt som
-
Majsolie er normalt majskimolie. Det engelske navn corn-oil har vundet indpas internationalt.
Selve majskornet indeholder kun omkring 5 % olie. Majskim, der fraskilles ved fremstilling af majsmel og majsstivelse, indeholder op til 50% olie. Spiseolier og olier til teknisk brug, der fremstilles af majs og betegnes majsolie, er derfor normalt majskimolie.
Majskimolie indeholder omkring lige dele af omega-9 fedtsyren oliesyre og af omega-6 fedtsyren linolsyre, når majs har været dyrket i subtropisk klima, men dobbelt så meget linolsyre som oliesyre, når majs har været dyrket i tempereret klima. Majskimolie indeholder kun spor af omega-3 fedtsyren linolensyre. Majskimolie er flydende ned til mellem –10 °C og -20 ° C afhængig af fedtsyrefordelingen med lavest størkningspunkt for majs fra dyrkning i tempereret klima.
Majskimolie er beskyttet mod autoxidation af et naturligt indhold af tokoferoler. Gamma-tokoferol dominerer i majskimolie som i soja olie over alfa-tokoferol, hvilket påvirker indtaget af antioxidanter i asiatiske og amerikanske befolkninger med stort forbrug af majskimolie og sojaolie.
Majskimolie anvendes i husholdningen til salatolie og i industrien til margarine.
Kommentarer
Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.