mørdej

Mørdej, fed dej af hvedemel og smør, evt. samlet med lidt æg. Tilsat sukker anvendes mørdej især til kager og uden sukker til madtærter.

Ingredienser

300 g hvedemel 100 g sukker 1 spsk vaniljesukker 200 g smør 1 æg evt. 1 spsk koldt vand til at samle dejen med

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml den med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen. Form den til en kugle, og tryk den flad. Pak den ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den er klar til brug.

Tip: En foodprocessor kan også anvendes til at lave mørdejen.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig