levnedsmiddeluddannelser

Levnedsmiddeluddannelser, uddannelser, som sigter mod arbejde i levnedsmiddelindustrien eller inden for forarbejdning af levnedsmidler i mindre virksomheder, ofte i tilknytning til butiksdrift og for de videregående uddannelser også mod levnedsmiddelkontrol.

Erhvervsuddannelserne på området foregår på tekniske skoler, bl.a. Slagteriskolen i Roskilde, med praktikophold i levnedsmiddelvirksomheder.

De videregående uddannelser foregår ofte på specialiserede skoler: Ernærings- og husholdningsøkonomer (indtil 1989 husholdningslærere) uddannes på husholdningsseminarier i København og Sorø, økonomaer på økonomaskoler i København og Holstebro. Den 31/2-årige uddannelse til levnedsmiddeltekniker kan opnås på Slagteriskolen og et par andre tekniske skoler. Uddannelserne til levnedsmiddelkandidat (cand.techn.al.) og levnedsmiddelingeniør, der i 1992 afløste uddannelserne til bromatolog, mejeriingeniør og kemiingeniør med levnedsmiddelspecialisering, er af hhv. 5 og 31/2 års varighed. De udbydes i fællesskab af Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Kandidatuddannelsen har en generel levnedsmiddellinje, en kødindustrilinje og en mejerilinje.

Nogle af arbejdsmarkedsuddannelserne, især inden for slagteriområdet, anerkendes på lige fod med faglige uddannelser.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig