Langen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

.

Langer. Alm. lange.

.

Langen er en god spisefisk med hvidt, magert og fast kød, der minder om torskens. Langen kan derfor nemt erstatte torsken eller andre torskefisk i forskellige retter. Langen kan tilberedes på mange måder, fx koges, dampes eller grilles.

.

Langer er en slægt af fisk tilhørende torskefamilien. De er udbredt fra Middelhavet til Nordkap. Den almindelige lange, M. molva, træffes på 100-500 m dybde langs Norges kyst og ind i Skagerrak, sjældent i Øresund.

Faktaboks

Etymologi

afledt af lang

Også kendt som

Molva

Den bliver op til ca. 2 m (30-40 kg) og er en god spisefisk, der fanges med trawl og på langline. Den samlede fangst i det nordøstlige Atlanterhav ligger på ca. 5000-6000 ton årlig.

Gastronomi

Lange er en god, tilberedelsesstærk spisefisk med magert, fast, hvidt kød, der kan anvendes på flere måder, bl.a. til fremstilling af klipfisk og tørfisk.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig