Lambic, (formentlig efter den belgiske by Lembeek), flamsk lambiek, spontangæret eller vildgæret øl. Produktionen af lambic finder sted i Zenne-dalen syd for Bruxelles i vinterhalvåret. Øllet er brygget på mindst 30% umaltet hvede og 60-70% lys bygmalt – oprindelig anvendte man luftmalt. Urten tilsættes humle, der kun skal præservere øllet, men ikke give smag. Herefter gæres øllet i åbne svalekar, hvor det modtager vildgærsporer gennem luften. Øllet tylles på fade af træ og modnes i tre måneder til et år. Smagen er syrlig, vinøs, og styrken på 5-6% vol. alkohol. Øllet nydes rent, som blandingsøl eller tilsat frugt (frugtlambic).
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.